Lokalna samouprava

Očišćen kanal Rasničke reke, nema opasnosti

Ekipe Centra za vanredne situacije u Pirotu uz pomoć mehanizacije danas su očistile kanal Rasničke reke kod starog vašarišta, koji je bio zatrpan otpadom, zbog čega je pretilo izlivanje Rasničke reke.

Centar za vanredne situacije opštine Pirot je pripravan tokom cele noći i današnjeg dana i ekipe su neprekidno na terenu. Postoji nekoliko kriričnih tačaka ali za sada je stanje na terenu pod kontrolom, uveravaju iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

IMG_20140419_112708_resizeNajveći problem tokom dana je predstavljalo začepljenje kanala Rasničke reke kod starog vašarišta, izazvano ljudskim nemarom, jer je ustanovljeno da u kanalu postoje velike količine suvih grana i starog drveća, koje je neko od naših sugrađana nemarno odložio u korito Rasničke reke.Kanal je očišćen i za sada ne preti opasnost za izlivanje. Nakon čišćenja i proširenja, prošle godine i dve godine pre, kanal u naselju Rogoz i korito Rasničke reke imaju mogućnost da prime veće količine vode.

Uključeni su svi raspoloživi ljudski resursi i potrebna mehanizacija i svi rade na prevenciji i otklanjanju stvorenih problema.

Na čelu opštinskog štaba za vanredne situacije je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, koji je sa članovima štaba danas na kriznim područjima.

Prestanak padavina se očekuje krajem dana.

A.Ć.

Slične vesti

8 Comments

  1. Rasnicka reka kod vasarista nije ociscena. U kanalu stoje cevi preko kojih prolaze kamioni koji voze materijal za auto put. Time je protok reke smanjen na 50 % i poplavljeno je 100 hektara obradivog zemljista sto se moze videti od pumpe Plavi gas. To sto je ocisceno nema nikakvog efekta. Poplava se moze videti sa bedema iz Kozaracke ulice. Tim za vanredne situacije uopste nije ispravno reagovao jer je situacija vrlo ozbiljna a steta je ogromna. Tu stetu naravno niko ne nadoknadi kad prodje poplava.
    Vlasnik poplavljene njive .

    1. Upozoravali smo, slikali,slali slike u oktobru 2013.SRBIJA VODAMA u Nisu, jer nas vodoprivredni inspektor ,,nije nadlezan,, za kanal u Kozarackoj koji je bio pun sevara i granja, ali nije bilo sluha za resavanje problema. A sada krizni stab moze da zaseda koliko hoce, ZASTO NISU RADILI SVOJ POSAO NA VREME, NEGO NAS SADA ZAMLACUJU, A MI STREPIMO I NERVIRAMO SE ZBOG NECIJEG NERADA!!!

  2. Miki, a u sta se ti razbiras? U to ko je bacio granje i djubre u kanal? A gde je komunalna inspekcija? Sta krizni stab treba da radi u pripremi za krizne situacije? Ko treba da ima stalan i potpun uvid u pretnje koje mogu da izazovu elementarne nepogode? Ko je duzan da vrsi procene i izradjuje planove prevencije za ovakve situacije? E vidis, ko je DUZAN da se u to razbira!

  3. Upozoravali smo, slikali,slali slike u oktobru 2013.SRBIJA VODAMA u Nisu, jer nas vodoprivredni inspektor ,,nije nadlezan,, za kanal u Kozarackoj koji je bio pun sevara i granja, ali nije bilo sluha za resavanje problema. A sada krizni stab moze da zaseda koliko hoce, ZASTO NISU RADILI SVOJ POSAO NA VREME, NEGO NAS SADA ZAMLACUJU, A MI STREPIMO I NERVIRAMO SE ZBOG NECIJEG NERADA!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker