Gradska hronika

Obuke na zahtev poslodavca

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je početkom godine Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka na zahtev poslodavca u toku 2022. godine koja podrazumeva učešće u finansiranju obuke nezaposlenog lica radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavljanje poslova konkretnog radnog mesta. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30.11.2022. godine.

Poslodavci iz privatnog sektora koji na tržištu rada ne mogu pronaći radnike sa potrebnim znanjima i veštinama, odnosno postojeća znanja i veštine ne odgovaraju potrebama konkretnog radnog mesta mogu konkurisati i uključiti se u meru obuke na zahtev poslodavca, kažu u NSZ, filijala Pirot.

Ova mera se realizuje kroz obuku u trajanju do 960 časova u skladu sa standardima nivoa obuke, posebnim zakonom ili pravilnikom i zasnivanje radnog odnosa sa najmanje 50% polaznika koji su uspešno završili obuku.

U zavisnosti od dužine trajanja obuke poslodavcu se na ime učešća u finansiranju troškova obuke može isplatiti do 170.000,00 dinara po polazniku, dok se polazniku obuke mesečno isplaćuje novčana pomoć u visini od 20.000,00 dinara za pun fond časova i sredstva za troškove prevoza.

Informacije o meri mogu se dobiti u Filijali Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker