Babušnica

 „Obuka za zlatovez“ u okviru projekta „Tradicijom za bolje sutra“

U okviru projekta „Tradicijom za bolje sutra“, koji sprovodi Udruženje „Lužničke rukotvorine – Ž.E.C.“ iz Gorčinca u opštini Babušnica, u toku je prijavljivanje zainteresovanih  žena za izučavanje tehnike zlatoveza. Partner na projketu je firma  „ETNO BOYE“ iz Istanbula.

Projekat se realizuje sredstvima dobijenim po osnovu Javnog konkursa za podnošenje predloga programa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2024. godini, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlde Republike Srbije. Projekat obuhvata niz aktivnosti koje će korisnice projekta proći i dobiti šansu za upošljenje, a  prva aktivnost je „Obuka za zlatovez“,  za koju je  prijava zainteresovanih kandidata do 08. juna. Za ovu obuku zainteresovane osobe ženskog pola  mogu se prijavljivati putem mejla [email protected], ili preko telefona 069/684-735.

Obuku će voditi LJiljana Koković  iz Nov Pazove, stručnjak i pedagog u izradi zapostavljenih tradicionalnih i umetničkih rukotvorina  kao što su zlatovez, heklanje i poentles, a polaznice će imati priliku da nauče osnovne bodove zlatoveza koji će biti dalje  primenjivan na odevnim predmetima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker