DimitrovgradGradska hronika

Obuća i prtljag puni narkotika

Carinici su danas na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili dva turska državljanina da u obući i prtljagu prokrijumčare čitavu lepezu narkotika u malim količinama.

marihuana_1

Pokušaj krijumčarenja oko 300 grama marihuane, manje količine hašiša, ekstazija, kokaina, nekoliko cigareta marihuane i 50 semenki ove opojne biljke, carinici su otkrili tokom večeri kada su se 45-godišnji vozač i njegov 29-godišnji saputnik pojavili na izlazu pomenutog graničnog prelaza.

Turski državljani su putovali iz Nemačke i na postavljeno pitanje carinika, rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Posumnjavši u to, carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su detaljno pregledali, kako njihovo vozilo, tako i prtljag.

Ubrzo su kod jednog od njih, 45-godišnjeg D.O., među garderobom i u obući, pronašli čitavu lepezu raznih narkotika: tri paketa marihuane ukupne težine oko 300 grama, dve kesice od po 4 grama hašiša, dve cigarete marihuane, 10 tableta ekstazija, tri kesice kokaina, 12 kapsula čija će sadržina biti naknadno utvrđena i 40 semenki marihuane, raspoređenih u 4 pakovanja. U torbi drugog putnika, 29-godišnjeg G.D., takođe je među garderobom pronađeno ukupno 10 semenki marihuane.

marihuana_2

Prema rečima iskusnih carinika, koji su se dokazali velikim zaplenama droge, male količine narkotika je daleko teže pronaći, zbog toga što ih je lakše sakriti, čak i na neočekivanim mestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker