Lokalna samouprava

Obnoviće se seoska škola u Gnjilanu

U Sofiji je 16. juna potpisan ugovor o realizaciji projekta „Modernizacija i obnova obrazovnih ustanova u prekograničnom regionu Montana-Pirot“ koji se finansira iz IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

 

marija-djosic-1024x678
Marija Đošić, šef KLER-a

Partneri u ovom projektu su Osnovna škola „Vuk Karadzić“ iz Pirota i opština Montana iz Bugarske.
Cilj projekta je da se postigne održivi razvoj kroz investiranje u obrazovne ustanove u prekograničnom regionu.Kroz ovaj projekat biće renovirana i opremljena Osnovna škola Vuk Karadžić u selu Gnjilan čime će se stvoriti bolji uslovi za obrazovanje dece u toj školi.
Vrednost projekta je oko 100.000 evra i to je osmi projekat koji Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot realizuje u okviru drugog poziva prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Prošle godine je opština Pirot preko projekata Prekogranične saradnje koji se realizuju preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot kojom rukovodi Marija Đošić, realizovala projekte ukupne vrednosti preko milion evra pa je Pirot dobio veliki broj značajnih infrastrukturnih objekata, sportskih terena i drugih objekata.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker