Lokalna samouprava

Obezbeđen posao za 87 mladih nezaposlenih osoba

Zahvaljujući brojnim programima opštine Pirot koji se tiču upošljavanja mladih ljudi, poput programa stručne prakse, programa javnih radova i drugih programa, obezbeđen je posao za 87 mladih uglavnom fakultetski obrazovanih Piroćanaca, izjavio je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

dodela ugovora za zapošljavanje_1

Danas su u Svečanoj sali opštine Pirot podeljeni ugovori mladim školovanim Piroćancima koji će zahvaljujući ovom programu, koga grad realizuje zajedno sa filijalom NSZ u Pirotu. Danas su podeljeni i ugovori o sprovođenju lokalnih javnih radova, koji su se takođe pokazali kao odličan način rešavanja komunalnih problema u gradu.

dodela ugovora za zapošljavanje_2

-Moram prvo da kažem da ovo nije nikakav marketing pred izbore, već tradicija, jer svake godine u aprilu, kada usvojimo budžet i raspišemo konkurse, dodeljujemo ugovore. Želim mladim ljudima koji će dobiti priliku da steknu prvo radno iskustvo puno sreće i da nakon toga dobiju i stalni radni odnos. Problem zapošljavanja je evidentan u našoj zemlji. Mi bi rado uposlili ljude da ne postoji zabrana zapošljavanja. Ovom prilikom vladalo je veliko interesovanje, odobrili smo 21 poslodavcu zapošljavanje 23 volontera-pripravnika u trajanju od 12 meseci. Odobreno je i 13 projekata javnih radova ukupne vredosti blizu tri miliona dinara i radno angažovanje će naći 36 lica. Pre nekoliko dana podelili smo i 20 subvencija za samozapošljavanje i subvencije za zapošljavanje ljudi iz kategorije teže upošljivih osoba, tako da sa drugim programima zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave obezbeđen posao za 87 lica-kazao je Vasić.

 

 

 

Mlada fakultetski obrazovana novinarka Marija Kostić, koja će zahvaljujući ovom programu raditi u Televiziji Pirot kaže da joj ovo mnogo znači.

-Ovo je odlična prilika da steknemo prva radna iskustva, prve veštine, a da za taj posao budemo i plaćeni-kaže Kostićeva.

Milan Antić iz Udruženja građana Vizija kaže da će ovo udruženje uposliti tri radnika sa evidencije NSZ rekonstrukcijom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker