Gradska hronika

Obeleženo 29 godina postojanja i rada HE Pirot

Povodom obeležavanja jubileja – 29 godina od početka rada Hidroelektrane Pirot, danas je HE Pirot posetio v.d. direktora JP “Elektroprivreda Srbije” Milorad Grčić.

Direktor Grčić kazao je nakon razgovora sa direktorom HE Pirot Ljubomirom Stojanovićem da je ovaj objekat važan za elektroenergetski sistem naše zemlje o čemu svedoče i podaci.

-Preko tri milijarde kilovatčasova struje je proizvodeno, ostvareno preko 3.000 radnih časova, oko 11.500 uključenja. To je zato što je ova hidroelektrana projektovana da radi na nivou dana između 4.5 i 5 sati. Ova elektrana je veoma važan segment sistema koji iz alternativnih izvora energije proizvodi struju za potrebe elektroenergetskog sistema naše zemlje-kazao je Grčić.

Po njegovim rečima, do ove godine u modernizaciju i rekonstrukciju HE Pirot uloženo je oko 250 miliona dinara, i to u periodu između 2013. i do ove godine.

-Za ovu godinu planiramo investicije oko 125 miliona dinara. Uložili smo nešto ispod tri miliona u distributivnu mrežu, napojnu distributivnu mrežu-kazao je direktor Grčić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker