Gradska hronika

Obeležen Dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirot obeležili su Dan ministarstva i Dan policije na Trgu pirotskih ratnika, tehničko – taktičkim prikazom vozila i opreme policije i vatrogasaca koje koriste u svom radu. Naajmlađi sugrađani su se tradiocionalno družili sa policajcima i vatrogascima-spasiocima.

Dan policije postala je tradicionalna  manifestacija kojom se promoviše rad pripadnika Policijske uprave u Pirotu. “Promovišu se sve delatnosti koje obavljaju pripadnici Policijske uprave u Pirotu: odeljenje policije, saobraćajne policije, vastrogasno -spasilačka jedinica, odeljenje kriminalističke forenzike i granične policije”-  rekla je Slađana Panić, zamenica načelnika Policijske uprave Pirot.

Na tehničko -taktičkom prikazu u Pirotu i ove godine bilo je najviše dece, koju su pripadnici policije upoznali sa njihovim pozivom. “Cilj nam je da sve građane upoznamo sa radom policije i ukažemo im da smo tu zbog njih i njihove bezbedosti” – rekao je, Dejan Tošić, načelnik Policijske uprave Pirot.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova  i Dan policije, 21. jun, obeležava se u znak sećanja na 1862.godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala važnu ulogu u borbi sa Turcima kod Čukur-česme.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker