Lokalna samouprava

Obeležen dan grada(FOTO)

Prigodnim kulturno-umetničkim programom večeras je u punoj sali Doma vojske obeležen Dan grada. Osim domaćih snaga, plesača, repera, glumaca i hora, publici su se predstavila i poznati domaći glumci poput Jelisavete Seke Sablić, a zvezde večeri u muzičkom delu bili su članovi benda “Apsolutno romantično”.

ACA_7870_resize

U ime domaćina, opštine Pirot, najpre se obratio predsednik opštine Vladan Vasić koji je svima poželeo puno sreće i uspeha u Novoj 2015. godini.

vasic

Po tradiciji, podeljene su i nagrade povodom Dana grada, svima koji su se istaklu u svojim oblastima.

ACA_7866_resize

Među nagrađenima je i direktor Narodnog pozorišta Pirot Gradimir Filipović, s obzirom da ustanova kojom Filipović rukovodi ove godine obeležava značajan jubilej-70 godina postojanja.

d

Priznanja su dobili i direktorka zadruge “Damsko srce” Slavica Ćirić, kao i Nikola Božić, dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad, koji je nagrađen u oblasti socijalnog rada. Iz oblasti prosvete nagrađen je profesor Tehničke škole Milutin Savić, a u oblasti nauke nagrađen je profesor sa Geografskog fakulteta Stevan M. Stanković. Posebno priznanje za sport dobio je Dušan Kostić.

ACA_7831_resize

Imena nagrađenih saopštio je predsednik Komisije za dodelu priznanja “28. decembar” dr Radovan Ilić.

Profesor Stanković se u veoma nadahnutom govoru obratio u ime svih slavodobitnika i poručio prisutnima, naročito mladima da teže nemogućem, kako bi ostvarili realno.

 

ACA_7844_resize

Na kraju, prisutne je zabavljao bend “Apsolutno romantično”.

ACA_7871_resize

 

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker