Sport

Obeležavanje UEFA nedelje bazičnog fudbala i u Pirotu

Širom Evrope u septembru mesecu biće obeležena Nedelja bazičnog fudbala u cilju promocije i popularizacije fudbala. Ove godine, deo ove izuzetne priče biće i Pirot, zahvaljujući Gradskog i Okružnom fudbalskom savezu koji će organizovati obeležavanje ove manifestacije i u našem gradu.

Višegodišnje održavanje UEFA Dana bazičnog fudbala preraslo je u tradicionalan događaj koji se obeležava u sklopu Evropske nedelje sporta Evropske komisije.

Fudbalski sport u Srbiji treba da karakteriše masovnost i raznovrsnost, koja se odražava kroz različite uzrasne grupe, ali i kroz dostupnost fudbalske igre osobama sa posebnim potrebama, devojčicama i ženama, veteranima, nacionalnim manjinama i svim drugim posebnim zajednicama koje su sastavni deo našeg društva. Fudbalski savez grada Pirota i Fudbalski savez Pirotskog okruga će uz podršku Fudbalskog saveza Srbije učestvovati u manifestaciji UEFA nedelja bazičnog fudbala (23-30. septembar 2019).

Želimo da ovu nedelju obojimo fudbalom, da skrenemo pažnju javnosti na značaj fudbalskog sporta gledano kroz prizmu, ne samo sportskog, već i šireg društvenog značaja, poručuju iz GFSS i OFSS Pirotskog okruga.
Na konferenciji za novinare koja se održava sutra biće predstavljeni svi detalji povodom učešća Pirota u obeležavanju ovog događaja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker