Lokalna samouprava

Obaveštenje za studente koji su dobili stipendije Grada Pirota. Za stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima ukupno 6.4 miliona dinara

Načelnik Odeljenja za vanprivredu Gradske uprave Pirot uputio je obaveštenje svim studentima koji su dobili stipendije Grada Pirota, da zbog vanrednog stanja neće biti tradicionalnog potpisivanja ugovora u prostorijama Gradske uprave, već se to obavlja elektronskim putem, pa će isplata stipendija biti vršena nesmetano bez obzira na vanredno stanje.

Na osnovu raspisanog konkursa dodeljeno je 15 stipendija u mesečnom iznosu od po 9.000 dinara na deset mesečnih rata. Imajući u vidu broj studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju ranijih godina, ukupno će 38 studenata dobijati stipendije, za šta je u budžetu Grada izdvojeno 3.4 miliona dinara.

U toku je i obrada zahteva za dodelu jednokratnih novčanih pomoći studentima. Podneto je 218 zahteva a dodeliće se jednokratne novčane pomoći u iznosima od 7.000 do 20.000 dinara, u zavisnosti od materijalnog stanja porodice i kategorije kojoj student pripada.

Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je 2.9 miliona dinara. Ukupno za stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima iz gradskog budžeta izdvojeno je 6.4 miliona dinara. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker