Lokalna samouprava

Obaveštenje gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede

Pridržavajući se odluke Vlade Republike Srbije o radu sa strankama u vreme vanrednog stanja Fond za poljoprivredu do daljeg odlaže raspisivanje Konkursa za subvencije u poljoprivredi za 2020. godinu. Od Ministarstva poljoprivrede dobili smo saglasnost na Program mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020. godinu što je osnovni preduslov za raspisivanje konkursa. Čim se steknu uslovi za rad sa strankama konkurs će biti raspisan.

Obaveštavamo poljoprivrednike da će postupak ostvarivanja prava na subvencije biti kao i prethodnih godina i da će važiti svi računi od 1. decembra 2019. godine i svi u 2020. godini dok ima sredstava. Sredstva su na nivou prošlogodišnjih tako da će, prema iskustvima iz prethodnih godina biti dovoljno za sve zainteresovane.
Što se tiče isplate subvencije za veštačko osemenjavanje goveda u iznosu od 2.000 dinara po osemenjenom grlu isplaćivaće se čim se steknu uslovi za rad sa strankama a konkursom će biti precizirano za koji period će se podnositi zahtevi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker