Ljudi velikog srca

NURDOR u Pirotu obeležio Svetski dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) danas je u centru grada obeležilo 15. februar – Svetski dan dece obolele od raka. Ovo udruženje godinama se bori da se u Nišu završi izgradnja Hemato-onkološke klinike na kojoj će se lečiti mališani oboleli od najtežih bolesti iz ovog dela Srbije. Kako je kazala pred velikim brojem okupljenih Piroćanaca, volonterka NURDOR-a, buduća lekarka – Katarina Žikić, ukoliko se na vreme otkrije bolest, procenat izlečenja raka kod dece je veliki – preko 70 posto. Upravo zbog toga je od ogromne važnosti da se svi uključe u akciju prikupljanja novca za završetak izgradnje ove klinike u Nišu.

Simboličnim puštanjem balona ova akcija je uspešno realizovana, a Piroćancima su se obratile i majke dece koja su obolela i uspela da pobede opaku bolest.

-To je bilo pre sedam godina, u pitanju je bio Vilmsov tumor bubrega, godinu dana smo proveli u bolnici, ali da nije bilo NURDOR-a sve bi bilo mnogo teže. Hvala NURDOR-u koji nam je pružio ogromnu podršku-kazala je jedna od majki deteta koje se izlečilo od opake bolesti.

 

Prisutnima se u ime Grada Pirota obratio gradski većnik Ninoslav Ćirić, koji je kazao da je Grad Pirot uvek podržavao i uvek će podržavati one koji vode borbu protiv najgore bolesti današnjice.

-Gradska uprava Pirot podržava hrabre mlade ljude koji vode velike borbe sa teškom bolešću. U tu svrhu svake godine opredeljuju se značajna sredstva za pomoć u ovakvim slučajevima-kazao je Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker