Gradska hronika

“Nugatelina” nastavlja dobru saradnju sa Mlekarskom školom, potpisani novi ugovori o stipendiranju učenika

Uspešna saradnja Radionice za proizvodnju torti i kolača “Nugatelina” i Mlekarske škole “Dr Obren Pejić” u Pirotu nastavljena je potpisivanjem ugovora o stipendiranju još dva učenika čime će biti, pored ostalog, omogućena praktična i blok nastava u “Nugatelini”. Vlasnica Radionice za proizvodnju torti i kolača “Nugatelina”, Ivana Kostić, kaže da je na samom početku svoga rada sklopila ugovor sa Mlekarskom školom da učenici dolaze na praktičnu nastavu. Inače, Ivana Kostić je bila učenik Mlekarske škole, odličan učenik – đak generacije, danas uspešan preduzetnik.

Kako nam je rekla Ivana Kostić ideju o saradnji sa Mlekarskom školom inicirao je, profesor Radosav Pejčić, njen nekadašnji razredni starešina.

“Pre tri godine smo došli na ideju da “Nugatelina” bude jedan od socijalnih partnera što je meni bila čast, s obzirom da sam bila učenik Mlekarske škole. Pre tri godine deca su počela praktičnu nastavu kod mene i bila sam oduševljena, jer su bila dobro pripremljena i teoretski i praktičnim znanjem. Videla sam šansu da mogu da pronađem radnike za svoju Radionicu u toj deci. Tako je prošle godine potpisan Ugovor o saradnji i stipendiranju sa dve učenice, odlično su se pokazale, a jedna od njih će uskoro biti zapošljena. Sada smo potpisali ugovor sa dva momka, malo je promenjen koncept, prošle godine su bile devojke, sada su dečaci. Jedan dečak je sa druge godine i do kraja školovanja će dobijati stipendiju, a drugi je sa četvrte i zaista sam veoma zadovoljna” – kazala je Ivana Kostić.

Vlasnica “Nugateline”, Ivana Kostić, želi da oformi mlad tim i da da priliku onima koji do sada nisu bili zapošljeni. Jedan od ciljeva jeste motivacija učenika da najozbiljnije shvate praktičnu nastavu, ali i teoretski deo, jer Mlekarska škola pruža mogućnost da se posle završetka školovanja vrlo brzo dobije zaposlenje. U vreme najteže krize izazvane korona virusom nije bilo otpuštanja radnika, a veliku pomoć pružila je država svojim merama i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker