Gradska hronikaOstale vesti

Novogodišnji pokloni od srca

Kako se bliži  kraj godine, tako se praznična euforija uveliko širi gradom. Decembar je mesec za kupovinu novogodišnjih i božićnih poklona, ali su mnogi ovo zadovoljstvo ostavili za sam kraj godine. Poklonima se najviše raduju deca, dok je ukus odraslih, ponekad, teško pogoditi čak i ako se radi o skupim poklonima. Zato su originalnost, namera i iskrena želja da nekoga učinite srećnim mnogo važniji od same vrednosti poklona.

Poklonima se najviše raduju deca, obraduju se svakom poklonu, pogotovo ako je reč o kombinaciji igračaka i slatkiša. Mnoge radnje imaju gotove paketiće koji su kreativno smišljeni, a roditelji, bake i deke mogu i sami da naprave paketiće koje će prilagoditi željama svojih mališana. Tako, Deda Mrazu ostaje samo da ih u ponoć spusti  kroz dimnjak i ostavi ispod jelke.

Za razliku od dece koja znaju šta žele odrasli često kažu da ne žele poklon za Novu godinu, ali se  svako obraduje kada ga se neko seti. S druge strane, mnogim ljudima je veća radost da poklanjaju, nego da primaju poklone. Najvažnije je da pokloni budu originalni i praktični i nije uvek za sve poklone potreban novac, pažnja je bitnija od vrednosti poklona!

Za one koji finansijski nisu u mogućnosti da obraduju svoje voljene originalnim poklonom pažnja se može pokazati i porukom, čestitkom, mejlom, fotografijom, lepim gestom ili pokušajem da sami naprave neki poklon. Ideja ima napretek, potrebna je samo kreativnost.

Predpraznična euforija će kod mnogih izazvati saosećanje i podsetiti na humanost. Umesto darivanja skupim poklonima novac se može usmeriti onima kojima je neophodan za lečenje, hranu, ogrev… Sve više dece se leči putem donacija i SMS poruka. Obavestite svoje prijatelje i porodicu da ste ove godine odlučili da novac predviđen za njihove poklone date u humanitarne svrhe i preporučite im da da i oni to urade ukoliko su već planirali da kupuju poklon. Tako će pomoć stići do onih kojima je zaista potrebna kao najlepši novogodišnji poklon.

Ako ipak  volite da poklanjate, birajte poklone koji će oplemeniti dušu. Knjiga  je uvek lep poklon sa kojim se ne može pogrešiti, pogotovo ako znate ko kakva interesovanja ima ili šta voli da čita onaj kome poklanjate . Ne zaboravite  originalnu posvetu, koja može biti vrednija od same knjige. I putovanje  može biti originalan novogodišnji poklon! Parfemi se potroše, garderoba se zameni, tehnika se kvari, fotografije, sećanja i uspomene ostaju zauvek.

I za kraj, razmislite o načinu pakovanja poklona! Mislite o životnoj sredini i uključite se u borbu protiv upotrebe jednokratne plastike. Umesto ukrasne kese poklon možete uručiti u ekološkom, biorazgradivom cegeru sa nekim originalnim natpisom. Ne samo da će pakovanje tako biti originalno, već će ceger moći da posluži dugoročnije, a vi ćete tako dati doprinos očuvanju životne sredine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker