Gradska hronika

Novine u uređenju zelenih površina u gradu – Alpinetum u parku na Kaleu

Radna jedinica Zelenilo ovih dana uveliko radi na uređenju zelenih površina u gradu. Danas ju na Kaleu u delu parka kod ulaza, počelo uređenje alpinetuma, jedinstvenog u gradu, kombinovanjem ukrasnog kamena i biljaka različitih oblika i veličina.

Za radnike RJ Zelenilo, javnog preduzeća Komunalac, uređenje zelenih površina nije samo košenje trave i sadnja sezonskog cveća. Pod budnim okom Ivane Stanković, rukovidioca ove jedinice, pojedini parkovi i delovi zelenih površina pretvaraju se u prava umetnička dela.

Ivana Stanković objašnjava da alpinetum poredstavlja kombinaciju biljaka sa kamenom za dekorisanje. “Koristićemo kamen koji odgovara boji kamena ovih zidova, beličasti, koji će se uklopiti u ovaj ambijent” – kaže Stankovićeva. Ona objašnjava da je  to bila njena ideja od početka uređenja parka na Kaleu a sada se ukazala mogućnost da se ta ideja  realizuje.

Stankovićeva najavljuje i novine u pogledu samih cvetnih leja u gradu ali  će to biti urađeno  tokom leta. Prema njenim rečima važno je da se  biljke, cveće ili ukrasni kamen  na zelenim površinama u gradu uklopi sa  ostatkom ambijenta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de