Gradska hronika

Novinarka TV Pi kanal, Irena Lazarević, dobitnik nagrade na konkursu SKGO za medije

Deveti medijski konkurs Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2021. godine. Konkurs je organizovan u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.

U konkurenciji za nagrade bila su 53 priloga, a odluku o sedam najboljih doneo je stručni žiri u sastavu: Olivera Petrović Milošević, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, među najboljim novinarskim ostvarenjima nalazi se i prilog, novinarke TV Pi kanal, Irene Lazarević pod nazivom “LPA za decu”.

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Jedan od ciljeva konkursa je da se istakne važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podigne svest građana, ali i pruži podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima i bežičnim miševima.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker