Sport

Novi uspesi pirotskih “Sirena”

Proteklih dana održan je turnir ,,EVITA KUP“,, takmičenje u ritmičkoj gimnastici u individualnim i grunim vežbama. Sedamnaest takmičarki Kluba ritmičke gimnastike ,,SIRENE“ nastupile su u B i C programu individualnih vežbi.


U individualnom programu naše devojčice su imale dobre nastupe i postigle odlične rezultate u različitim uzrasnim kategorijama. Od 17 naših klubskih takmičarki 12 se okitilo medaljama, saopštavaju iz pomenutog kluba.
U B individualnom programu prva mesta u svojim kategorijama u vežbama sa vijačom pripala su Dunji Stamenović 2009. Ivi Petrov 2012. i Jelki Krstić 2011. druga mesta pripala su Nedi Stamenović 2013. u vežbi obručem, Mini Mitić 2012. u vežbi loptom, Kristini Stoimenov 2010. u vežbi čunjevima i Danici Aleksić 2010. u vežbi vijačom, treća mesta zauzele su Mila Jonović 2013.u vežbi obručem i Luna Jonović 2011. u vežbi loptom, 5. mesto je pripalo Kati Mančić 2011. u vežbi obručem i 7. Mesto Ivi Mančić 2008.
U C individualnom programu u kategoriji kadetkinja 2009. drugo mesto u vežbi vijačom pripalo je Sari Videnov . i treće mesto Ljubici Golubović. Treće mesto u vežbi vijačom pripalo je i Teodori Damjanoski 2010. dok je u istoj kategoriji u vežbi obručem 5. mesto zauzela Nađa Ninčić 2010. Juniorka Staša Jovanović 2007. zauzela je 8. mesto dok je 9. mesto pripalo Milici Jović.
Prethodnog vikenda, 10. aprila održano je Državno prvenstvo Srbije u ritmičkoj gimnastici u grupnim vežbama C programa.


Takmičarke Kluba ritmičke gimnastike ,,SIRENE“ nastupile su u dve kategorije, mlađe pionirke i kadetkinje. Učešće su uzela 24 kluba sa po 84 ekipa u različitim kategorijama. Obe naše ekipe su imale dobre nastupe. U vežbama bez rekvizita mlađe pionirke su zauzele 1. mesto dok su kadetkinje zauzele 2. mesto.
Svako takmičenje i odlazak na turnirima je odlična priprema za Državno prvenstvo Srbije individualnog programa, takmičenje na kom ćemo ove godine mi kao klub biti domaćini poslednje nedelje maja. Biće to praznik za sve ljubitelje ritmičke gimnastike i prilika da se uživa u prelepim vežbama i majstorstvima različitim rekvizitima naših najboljih takmičarki iz cele Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker