Ostale vesti

Novi uspesi gimnazijalaca

Na republičkom takmičenju talentovanih učenika iz informatike, učenik pirotske Gimnazije, Nemanja Krstić,  osvojio je 2. mesto i ostvario plasman na medjunarodni nivo. Takmičenje je održano danas u Regionalnom centru za talente Bor. Njegov mentor je profesorka računarstva i informatike, Irena Vidanović.

U Nišu na PMF-u održano je okružno takmičenje iz hemije, učestvovali su učenici Gimnazije Pirot, Vladana Blagojević 2/4 i Luka Mitić 3/3. Luka je u kategoriji testa i istraživačkog rada na temu “Volumetrijsko određivanje koncentracije etanske kiseline u prehrambenim proizvodima”, izborio plasman za republičko takmičenje koje će se polovinom maja održati u Novom Sadu. Vladani je malo nedostajalo za plasman za republičko takmičenje. Mentor naših učenika je profesorka hemije, Brankica Savić.
Na regionalnom takmičenju Nacionalne geografske olimpijade u Beogradu, prošlog vikenda, Đorđe Denković, učenik 4/3, izborio je plasman za državno takmičenje koje će se 5,6.i 7.maja održati na Kopaoniku. Njegov mentor je Vesna Vidačić, profesorka geografije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de