Gradska hronika

Novi trotoari, a loše stare navike

Na adresu Pirotskih vesti sve češće stižu primedbe građana koje se odnose na nesavesno i nepropisno parkiranje vozača, koji ne vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju, pešacima. Najugroženije su majke sa kolicima, deca, stari, ali i svi ostali.

Naime, svakodnevno smo u prilici da na prometnim trotoarima uočimo nepropisno parkirana vozila. Za razliku od kontrole brzine i vezivanje pojasa, kontrola i sankcija ovih prekršaja od strane saobraćajne policije nije toliko uočljiva, navodi se u dopisima naših sugrađana.

Takođe uočljivo je da se u pojedinim ulicama, ponovo mimo propisa parkiraju autobusi, minibusevi, kamioni i kombi vozila, koji svojim gabaritom, onemogućavaju nesmetanu komunikaciju pešaka.

Evidentan je napor, kao i ulaganja lokalne samouprave, koja svake godine sve veća sredstva izdvaja za rekonstrukciju trotoarnih površina, radi što veće bezbednosti pešaka.

Shodne svemu gore navedenom, apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i uvažavaju ostale učesnike u saobraćaju.

fotografije iz Takovske ulice, Ćirila i Metоdija i ulice Save Kovačevića.

Slične vesti

2 Comments

 1. To su ulice koje nemaju predviđena parking mesta, ima više automobila, pa je logično da ih parkiraju na trotoaru. Ne mogu da ih stave u džep. Moralo je da se predvidi da celom dužinom ulica budu iscrpan parking nesta kao što su u “Knjaza Miloša”

 2. Na prvoj slici pored automobila, obelezeno prazno parking mesto.
  Na drugoj slici pored automobila, prazno parking mesto.
  Na ostalim kombi i minibusevi.
  Sve jasno za realnog.
  Da je u Pirotu pauk “alav” kao u drugim gradovima, ne bi smeli da pogledate trotoar. Da udare samo po dzep, opametice se mnogi.
  Sto se tako ne parkirate u Nis ili Beograd. Ne smete.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker