Gradska hronika

Novi izgled parka na Kaleu

Pirot je dobio novi, moderno uređeni, park na Kaleu. Rezultati višemesečnog rada očaravaju posetioce. Za rekonstrukciju ovog prostora JP „Komunalac“ uložilo je 20 miliona dinara.

Kale 07

Nedavno su radnici JP “Komunalac” završili i drugu fazu rekonstrukcije parka, koja podrazmeva nastavak uređenja kompleksa do same tvrđave. Park podno Momčilovog grada obišli su ove večeri gradonacelnik Pirota, Vladan Vasić, i direktor JP “Komunalac”, Boban Tolić, sa saradnicima.

Kale 02

– Park posle višemesecnog rada izgleda odlično. Piroćanci su dobili jedan lepo uređen i funkcionalan prostor na samom ulazu u grad. Veoma sam zadovoljan onim što je ovde urađeno. U novom pozivu prekogranične saradnje konkurisali smo za dalje uređenje ovog prostora, odnosno samog zdanja. Prošli smo prvi krug, čekamo rezulate konkursa, a bez obzira da li će sredstva biti odobrena mi ćemo se i ubuduće truditi da upotpunjujemo ovaj divni kompleks – rekao je gradonačelnik, Vladan Vasić.

Kale 09

Direktor JP ”Komunalac”, Boban Tolić, kaže da je ovo javno preuzece sopstvenim snagama, angažovanjem radnika uz svu neophodnu mehanizaciju radilo na uređenju ovog prostora.

Kale 10

-Ulozili smo 20 miliona dinara u ovaj posao, radili smo sopstvenim kapacitetima i rezultat je evidentan.  Ostalo je da u narednim danima u drugom delu parka postavimo jos desetak klupa – izjavio je Tolić.

Kale 05

Do prošle godine Piroćanci su neretko u večernjim satima zaobilazili park i tvrđavu Kale, dok poslednjih meseci ovde boravi veliki broj građana, naročito u smiraj dana, ali i noću. Moglo bi se reći da su Piroćanci dobili novo mesto za uživanje, šetnju i rekraciju.

Kale 04

Kale 08

Slične vesti

2 Comments

  1. Pirot je sve lepsi, sada nece biti onako ruzno kada se ulazi u Pirot.
    Nadam se da cu ovog leta uspeti da ga posetim.
    Pozdrav Pirocancima

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker