Sport

Novi izazovi pred Vladanom Mijalkovićem, našim sugrađaninom koji je veoma uspešan rukometni trener u Holandiji

Nakon sedam veoma uspešnih godina,  provedenih u klubu Tachos, u Holandiji, gde je sa svojim saradnicima, vodeći mlađe kategorije uspeo da iznedri mnogo igrača koji sada igraju za mladu reprezentaciju Holandije, naš sugrađanin Vladan Mijalković pred novim je izazovom. Mijalković je potpisao za klub “Olimpia”, koji je odlučio da našeg stratega dovede u sklopu ozbiljnih priprema za velike uspehe u prvoj ligi Holandije u rukometu. Reč je inače o ekipi koja je za 15 godina stigla od najnižeg ranga, do Prve lige.

-Posle sedam godina, napustio sam klub – Tachos. Tamo smo radili dosta sa mladjim kategorijama i od toga sada klub profitira. Iznedrili smo puno igrača koji igraju za mladu reprezentaciju Holandije , a imamo i igrače koji su već sa 18 – 19 godina postali profesionalci u drugim zemljama. Odlazim iz kluba ponosan na sve što sam uradio sa svojim kolegama. Klub funkcioniše po dokazanom nam modelu, tako da sam prihvatio ponudu drugog kluba gde baš i treba da se uspostavi pobednički sistem. Prihvatio sam izazov-kaže Mijalković i dodaje:

Vladan Mijalković/ photo by Kees Klerx
Vladan Mijalković/ photo by Kees Klerx

-Klub je u istoj provinciji Severni Brabant i udaljen je nekih četrdesetak kilometara od mog grada. Za 15 godina su stigli od najnižeg nivoa do Prve lige. Klub “Olympia” se od ove sezone ujedinjuje sa jednim drugim klubom iz susednog mesta, klubom “DOS 80” i formiraće potpuno novu ekipu – “Dynamico” sa centrom u gradu Oss. Ekipa je inače poznata po dobrom radu sa mladima i pre nekoliko godina je bila prval Holandije u kadetskoj konkurenciji. Predstoji mi veliki posao i puno promena u strukturi funkcionisanja kluba. Cilj je napraviti stabilnog prvoligaša i dići odnos prema radu na viši nivo-kaže Mijalković za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker