Sport

Novi izazovi pred odličnim trenerom Oliverom Kostićem. Traže ga nemački, ali i turski košarkaški klubovi

Serija povreda ključnih igrača Bajerna, ali i pandemija poremetili su planove i ambicije kluba iz Minhena

Piroćanac Oliver Kostić, koji je do skora bio trener bavarskog košarkaškog giganta Bajerna iz Minhena, svoju karijeru nastaviće verovatno u Nemačkoj, a možda i Turskoj, gde su takođe veliki turski timovi pokazali interesovanje za izuzetno perspektivnim trenerom, izjavio je Kostić za Sportski žurnal u razgovoru sa novinarom ovog lista Bobanom Mitićem.

Kostić je imao odličan start sa Bajernom, i u domaćem prvenstvu i u Evroligi gde je “stradao” neprikosnoveni Makabi. Ekipu je preuzeo u veoma nezavidnoj situaciji, posebno kada je o Evroligi reč. Ipak, Kostić je uspeo da podigne ekipu, ali su onda došle povrede igača koji su bili nosioci igre Bavaraca – Lukića i Đedovića. Nakog povreda ključnih igrača, došla je i pandemija korona virusa, pa su američki igrači odlučili da otputuju kući i budu sa porodicama.

oliver kostic

-Za nas je nenadoknadiv gubitak bio nedolazak Grega Monroa iz SAD, koji nije došao iz privatnih razloga, kao i činjenica da povreda jednog od stubova ekipe – Đedovića, nije mogla da se sanira-kazao je Kostić za Sportski žurnal.

To su bili potresi kakvi se teško saniraju pa je sve ostavilo traga na igri Bajerna. Uprava kluba odlučila je nedavno da promeni trenera pa se Kostiću zahvalila na saradnji. Kostić je inače u Bajernu već šest godina, kako kaže, ovaj klub smatra svojim drugim domom pa će najpre želeti da razgovara sa upravom kluba, pre nego što razmotri ponude drugih nemačkih, ali i turskih prvoligaša, koji su zainteresovani za usluge izuzetnog mladog i perpektivnog košarkaškog trenera, koji će nadamose, nastaviti svetlu tradiciju srpskih košarkaških stratega – Pešića, Ivkovića i mnogih drugih, kojima gotovo da nema premca u svetu košarke.

Kostić je na klupi Bajerna “prekomandovan” iz omladinskog pogona, gde je kao trener imao izuzetne rezultate. Na klupi Bavaraca zamenio je Dejana Radonjića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker