Lokalna samoupravaZanimljivosti

NOVI BISER STARE PLANINE – selo POKREVENIK ugostilo studente Arhitektonskog fakulteta iz Beograda

U selu Pokrevenik nadomak Zavojskog jezera, ovih dana boravi 17 studenata četvrte godine Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, zajedno sa svojom profesorkom Danijelom Milovanović Rodić.

Ovo je šesti put od 2018. godine, da se u okviru izbornog predmeta “Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj” odvija praktična nastava u stroplaninskim selima.
Ideja da se dokumentuju i obnove napušteni javni objekti već je dala odlične rezultate u Pakleštici i Dojkincima, uz pomoć brojnih pojedinaca i organizacija koji su pomogli i učestvovali u različitim fazama projekata.
Tim Fondacije arhitekta Aleksandar Radović iz Niša, koju vodi Elena Vasić Petrović od 2019. podržava njihov rad, a od 2012. godine ona, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, kroz svoje delovanje promoviše vrednosti ovog jedinstvenog predela, koji predstavlja i kulturni predeo izuzetnih vrednosti.
Juče je u prostorijama Mesne zajednice održala predavanje čija je tema bila “Rehabilitacija tradicionalnog nasleđa i održivi razvoj”, kojem su pored studenata i njihove profesorke prisustvovali i predstavnici lokalne zajednice.
Razgovor sa publikom vodili su i Danijela Milovanović Rodić i Dejan Rudić Vranić, građevinski inženjer i konzervator iz Fondacije, a domaćin je bio predsednik MZ Slavoljub Kostadinović.

fotografije – Dejan Rudić Vranić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker