Gradska hronika

Novi aparati u Opštoj bolnici u Pirotu

Opšta bolnica dobila je vredne donacije u vidu novih aparata koji će unaprediti rad odeljenja dermatologije, ginekologije i akušerstva, kao i urologije. Vrednost nove opreme veća je od tri miliona dinara.

bolnica

Po rečima direktora bolnice dr Gorana Petrovića, Fond B92 donirao je novi dermoskop, pulsni oksimetar je donirao Fond Nikole Spasića, aparat za operaciju prostate donirao je “Tigar tajers”, dok je pumpa za ispiranje nabavljena sopstvenim sredstvima Opšte bolnice Pirot.

Po rečima dr Anice Kostić, dermatovenerologa, novi aparat-dermoskop, omogućiće bržu dijagnostiku i praćenje melanoma kod pacijenata.

-Dermoskop je aparat koji služi  za otkrivanje i dijagnostikovanje pigmentnih i nepigmentnih promena na koži, pre svega karcinoma. Njegova uloga je u prepoznavanju i ranom otkrivanju melanoma-kazala je dr Kostić.

Nabavkom novog pulsnog oksimetra i neonatološkog aspiratora poboljšaće se rad na odeljenju Ginekologije i akušerstva i neonatologije, a uređaj koji se do sada koristio na ovom odeljenju star je čak 40 godina.

-Bez toga ne možemo da funkcionišemo. Sad imamo još jedan pulsni oksimetar i naši pacijenti sada imaju bolju uslugu što se tiče odseka neonatologije-kazao je dr Sava Rančić, načelnik Službe za ginekologiju.

Pogledajte i prilog TV Pirot.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker