Kultura

Novembarska “festivalska turneja” Narodnog pozorišta iz Pirota

Kao članica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije ansanbl Narodnog pozorišta iz Pirota nastupiće večeras, 4. novembra, u kraljevačkom Pozorištu. Predstava “Strah – jedna topla ljudska priča”, koju će izvesti pred karaljevačkom publikom, je svojevrsna uvertira pred nastup, u subotu 6. novembra, na prestižnom međunarodnom, 26. po redu, Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu.

Predstava “Strah – jedna topla ljudska priča” autorski projekat, reditelja, Igora Vuka Torbice, naišla je na izuzetan prijem pozorišne publike. Tom predstavom glumci Narodnog pozorišta iz Pirota predstaviće se i na Festivalu u Užicu.

“Ova predstava, koju rado igramo, nastavlja svoj život i naša misija, kao i misija Igora Vuka Torbice, čiji je to autorski projekat, jeste da je vidi što više ljudi. Mi ne sumnjamo u kvalitet predstave i srećni smo što ćemo je igrati na jednom ovako prestižnom međunarodnom festivalu kao što je 26. Jugoslovenski pozorišni festival “Bez prevoda” u Užicu. Velika nam je čast , mislim da je ovo prvi put, da učestvujemo na ovom, jednom od najvećih, pozorišnom festivalu u našoj zemlji”- kaže, popularni pirotski glumac, Aleksandar Saša Radulović.

Predstava “Strah – jedna topla ljudska priča” biće odigrana 24. novembra u Aleksincu na, takođe, prestižnom Festivalu proizvedenih predstava gde će još nastupati glumački ansambl Beogradskog dramskog pozorišta, Nova trvrđava teatar, Grad teatar Budva, Novosadsko pozorište, East West centar Sarajevo, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Narodno pozorište Leskovac.

Na kraju ove jednstvene festivalske turneje pirotskog Pozorišta predstava “Strah” biće odigrana i na međunarodnom Festivalu DESIRE CENTRAL STATION FESTIVAL 2021. u Subotici, 28. novembra.

foto Narodno pozorište Pirot/Andrej Jovanović

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker