Korona virus

Istekao najduži policijski čas. Od danas nove mere Vlade Republike Srbije

Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete su odluke za ublažavanje određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Od danas – 21. aprila otvoriće se zelene pijace, a penzioneri stariji od 65 godina moći će da izađu u šetnju u periodu od 18 do 01 sat i to tri puta nedeljno – utorkom, petkom i nedeljom. 

Od danas, 21. aprila dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, graževinskim materijalom.

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od danas su ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa, kako je ranije i najavljeno.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od danas, 21. aprila. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju, prenose mediji.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima. Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od danas dovoljeno može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker