Lokalna samouprava

Novak Đoković i opština Pirot spasavaju Saobraćajno školski centar?

Uprkos najavljenom gašenju Saobraćajno-školskog centra koji funkcioniše u okviru OŠ “Sveti Sava”,  zaposleni i rukovodstvo škole ulažu napore da se ovaj jedinstveni centar ipak sačuva pre svega zbog činjenice da u poslednjih 29 godina nije zabeležena saobraćajna nezgoda sa tragičnim ishodom po decu što postojanje SŠC čini više potpuno opravdanim.

Iako je od strane Ministarstva prosvete ukinuto radno mesto u Saobraćajno školskom centru, nastava i obuka učenika i predškolaca iz Pirota i okoline odvijaće sa kontinuirano. Veliku podršku škola i centar dobijaju od lokalne samouprave, kažu u ovoj školi.

12358497_10206037677800313_1666380925_n (1)

Danas je postignut dogovor da OŠ ,,Sveti Sava“ konkuriše kod Fondacije Novaka Đokovića za projekat uređenja Saobraćajnog poligona za obuku dece u okviru Saobraćajno školskog centra, a lokalna samouprava bi sufinansirala projekat sa milion dinara.

U toku ove nedelje Saobraćajno školski centar OŠ ,,Sveti Sava“ posećuju mališani iz zabavišnih grupa PU ,,Čika Jova Zmaj“. U skladu sa planom i programom , završena je pripremna nastava za osvajanje saobraćajnih znački sa učenicima četvrtog razreda OŠ,,8.septembar“ i OŠ ,,Sveti Sava“.

12358252_10206037677360302_478578458_n
Realizovanje nastave sa učenicima volonterski obavljaju učitelji i nastavnici OŠ ,,Sveti Sava“ sa mentorom Daliborom Živkovićem.

prilog TV Pirot

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Jedna od retkih stvari koju sam voleo kao osnovac je bila odlasci na saobracajni poligon,u cika Bojanovo vreme smo mnogi od nas polozili za saobracajne znacke koje su imale vrednost kod kasnijeg polaganja vozackog ispita. Cak sta vise znajuci i Dalibora znam da deli isti entuzijazam kao i njegov predhodnik pa bi bila velika steta da se ovaj objekat ne sacuva normalno u svojoj nameni jeri pak 29 godina nije malo.Uciti decu i sacuvati zivote je veoma bitna stvar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker