Lokalna samouprava

Nova vodovodna mreža od Krupca do Trnjane – Bolje vodosnabdevanje sela na kružnom putu

Prema usvojenom programu, JP ” Vodovod i kanalizacija” Pirot i ove godine nastavlja sa značajnim investicijama u cilju poboljšanja vodosnabdevanja u selima. Izgradnja potpuno nove vodovodne mreže od Krupca prema Trnjani, u dužini od 3,5 kilometara, doprineće kud i kamo sigurnijem vodosnabdevanju svih sela na kružnom putu. Radove, koji su u toku, obišli su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i, direktor pirotskog “Vodovoda”, Zoran Nikolić sa svojim saradnicima.

“Ova investicija bitna je ne samo za Trnjanu, već i za Poljsku Ržanu, Veliki i Mali Jovanovac, za sva ova sela koja se nalaze na kružnom putu. Do sada je vodovodna trasa išla kroz privatne parcele, njive, i bilo nam je jako teško da otkrijemo kvarove zbog starosti vodovodne mreže. Sada radimo potpuno novu vodovodnu mrežu i to će, svakako, dati veliku sigurnost u vodosnabdevanju ova četiri sela na kružnom putu. Vrednost ovog projekta je oko 7 miliona dinara. To su radovi koje smo najavili, a posle ovoga ćemo raditi cevovod od Krupca prema Velikom selu” – rekao je Nikolić.

Direktor Nikolić je dodao da bi radovi trebalo da budu završeni za petnaestak dana, s obzirom da se dnevno uradi oko 200 metara cevovoda.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, ukazao je na to da Pirot nema problema sa vodosnabdevanjem, što je plod dugogodišnjeg, permanentnog ulaganja, kako u gradski tako i seoske vodovode.

“Mi pratimo rad “Vodovoda” dugi niz godina i kao što vidite ne zapostavlja se ni grad ni selo, paralelno se radi i kanalizacija u mnogim mestima, mada je obuhvat kanalizacijom, već, iznad evropskog proseka. Prosto, nema većeg mesta koje nema kanalizaciju. Kao što sada vidite poboljšavamo vodosnabdevanje u letnjim mesecima kada je vodostaj izvorišta nizak. Očekujemo i jednu veliku investiciju, koju će verovatno fnansirati Kancelarija za javna ulaganja, a to je promena glavnog cevovoda za snabdevanje vodom od izvorišta Krupac do Crpne stanice “Berilovac”. To je posao vredan 1,5 miliona evra, a paralelno “Vodovod” menja azbestne cevi u svim ulicama koje ćemo posle asfaltirati” – rekao je Vasić.

Svi poslovi koji se izvode su koordinisani. “Vodovod” radi na zameni vodovodne mreže, Komunalac uređuje zelenilo, sada će menjati i kablove u ulicama gde je to potrebno zbog javne rasvete, a onda sledi potpuna rekonstrukcija ulica. Ove godine će grad Pirot uložiti oko 500 miliona dinara u svoju infrastrukturu, dodao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker