Gradska hronika

Nova sredstva za povećanje zapošljivosti mladih

Projekat „Znanjem do posla“ (E2E), četvorogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, objavio je novi poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa”. U  okviru ovog poziva, biće pružena finansijska i tehnička podrška poslodavcima iz pet pilot regiona za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces zapošljavanja, kvalifikacije i izbora novih zaposlenih.

Sa ciljem poboljšanja položaja mladih na tržištu rada Srbije kroz modernizaciju politika zapošljavanja mladih i razvoj mladih kvalifikovanih radnika koji su potrebni poslodavcima, E2E projekat se sprovodi u sledećih pet pilot okruga: Šumadijski, Raški, Rasinski, Zaječarski i Pirotski.

Poslodavci zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu svoje prijave mogu slati lokalnim partnerima projekta E2E u pomenutim okruzima. Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta 2019.godine. Ocena podnetih prijava vršiće se na mesečnom nivou.

Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker