Gradska hronika

Nova, savremena Autobuska stanica u Pirotu na ulazu u grad pored Kalea? Čeka se odgovor Direkcije za imovinu Republike Srbije

Izgradnja Autobuske stanice u Pirotu jedna je od značajnijih investicija koja je pred lokalnom samoupravom. Kao što je poznato, u planu je da nova Autobuska stanica bude na ulazu u grad, na prostoru nekadašnje buvlje pijace, pored Kalea. Međutim, celokupan prostor je vlasništvo Republike Srbije i, da bi se to pitanje rešilo, grad Pirot je Direkciji za imovinu Republike Srbije uputio zahtev za izvršenje administrativnog prenosa parcele Pirotu. Procedura je zhtevala izradu Plana detaljne regulacije, što je lokalna samouprava i učinila, i opet je upućen novi zahtev Direkciji za imovinu. 

Kako je Pirotskim vestima kazao, načelnik za urbanizam, stambeno komunalne poslove i građevinarstvo grada Pirota, Bojan Pešić dokumentacija je kompletirana ovih dana i juče je upućena Direkciji za imovinu.

“Izdali smo informaciju o lokaciji u skladu sa novim Planom detaljne regulacije, na poslednjoj sednici Skupštine grada doneta je odluka koja se odnosi na izgradnju objekta, i nadamo se da će odgovor biti pozitivan, da ćemo dobiti zemljište na upotrebu i posle toga idemo dalje u proceduru koja podrazumeva izradu projekata, izdavanje građevinske dozvole, obezbeđivanje finansijskih sredstava i tako dalje. Za sada imamo idejno rešenje, još uvek bez predračunske vrednosti, ali o tom potom, bitno je da rešimo ovo osnovno pitanje i dobijemo zemljište” – izjavio je Pešić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker