Babušnica

Noćas još 50 cm snega u babušničkom kraju, ne prestaje borba sa snežnim nevoljama

Život u planinskim selima opštine Babušnica ovih dana, usled nezapamćenih snežnih padavina koje danima ne prestaju, koliko toliko se odvija u granicama normale samo zahvaljujući izuzetnim naporima angažovanih komunalnih ekipa i mehanizacije, pomoći susednih opština, pojedinih institucija i ustanova i veoma dobroj organizaciji lokalne samouprave. Ono što se za dan uradi noć pokvari. Kako se navodi u najnovijem saopštenju opštinske uprave noćas je palo izmešu 30 i 50 santimetara snega. Ne prestaje se sa intervencijama na prioritetnim mestima.

Saopštenje:

“Na teritoriji opštine Babušnica u toku noći, usled novih snežnih padavina, došlo je do povećanja snežnog pokrivača u planinskim selima od 30 do 50 cm.

Juče je mehanizacija radila na čišćenju snega u selima Bratiševac, Vojnici, Radoševac, Kaluđerevo, Berin Izvor i Preseka.

Na putnim pravcima:

Zavidince – Ostatovica

Draginac – Vava- Stol – Kijevac – Aleksandrovac

Krčimir – Štrbovac ( asistencija EPS-a zbog ispada elektromreže) i mahalskim putevima u selu Vrelo.

Plan rada čišćenja snega za 23. mart 2021. godine.

Ljuberađa – Preslap

Ljuberađa – Crvena jabuka ( prekid u elektro snabdevanju)

Strelac – Masurovci

Zvonce – Rakita – Vuči del

Zvonce – Našuškovica,  do centra sela

Štrbovac – Bogdanovac – Linovo- Ljuberađa ( prekid u elektro snabdevanju)

Do odstupanja od plana može doći zbog koordinacije sa ekipama babušničke elektrodistribucije, radi omogućavanja pristupa trafostanicama u selima, kako bi se omogućilo redovno snabdevanje stanovništva električnom energijom, ili drugih nepredviđenih okolnosti.

Sve probleme, koje prouzrokuju snežne padavine, građani mogu prijaviti JKP “Komunalac” na telefon 010/ 358-731″ – kaže se u saopštenju opštinske uprave.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker