Lokalna samouprava

Noć istraživača u Pirotu

Istraživači iz mnogih gradova boraviće u Pirotu povodom manifestacije Noć istraživača, koja na zanimljiv i interaktivan način promoviše nauku.

Pomoćnica gradonačelnika Pirota Milica Golubović kazala je novinarima da je Pirot jedan od 250 evropskih gradova koji podržava nauku.

-Meni je zadovoljstvo što smo među deset gradova u Srbiji koji podržava ovu manifestaciju-kazala je pomoćnica Golubovićeva.

U Pirotu su se u realizaciju manifestacije uključile i Gimnazija, u čijoj Svečanoj sali će biti održana radionica  i tribina Klimatron – 010, o klimatskim promenata, dok će se u Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača realizovati projekat “Putujuće senke”. Po rečima profesorke Bojane Nikolić, reč je o projektu koji kroz igru ostvaruje spoj nauke i umetnosti.

Profesor hemije u Gimnaziji Nemanja Jonić kazao je da se ove godine, kao i prošle, veliki broj učenika i profesora Gimnazije uključio u Noć istraživača i to kroz više postavki, iz istorije, fizike, hemije, engleskog jezika i drugih oblasti.

Noć istraživača u Pirotu održaće se u petak 29. septembra od 17 do 22 sata.

 

video TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker