Obrazovanje

NOĆ  ISTRAŽIVAČA – Spoj nauke i umetnosti

Četrnaesta  po redu Evropska noć istraživača u Srbiji biće održana 29. septembra u više  gradova naše zemlje. Pirot po peti put ima čast da u cilju promovisanja nauke, kroz razne aktivnosti približi, posebno mladima, istraživački rad u nauci na jednostavan i zabavan način. I na  ovogodišnjoj manifestaciji,  jedna od glavnih tema, koja će se provlačiti kroz sve aktivnosti, je neraskidiva veza nauke i umetnosti.                                                 Na pet  štandova koji će biti postavljeni na platou ispred Doma kulture i na prostoru pirotske tvrđave, u periodu od 17-22 sata biće pirotski gimnazijalci. Posetioci će moći  da se uvere da je i sama nauka jedna od vrsta umetnosti. Gimnazija će predstaviti  sledeće oblasti: hemiju, fiziku, biologiju, strane jezike i muzičku umetnost. Pored Gimnzije Pirot, u ovogodišnjoj postavci učestvuju i Ekonomska škola, Srednja stručna škola, OŠ “Dušan Radović” i Muzej Ponišavlja. Koordinator i ovogodišnje manifestacije je Brankica Savić, profesor hemije u Gimnaziji Pirot.

Podršku i pomoć u realizaciji ovogodišnje Noći istraživača u Pirotu pružio je PMF iz Niša, a  logističku i tehničku podršku Grad Pirot, Dom kulture i Sportski centar Pirot.

Dođite da zajedno otkrivamo i uživamo u fascinantnom svetu nauke u zabavnom i interaktivnom okruženju, kako biste i sami poželeli da upletete svoje prste u naučne izazove – poručuju organizatori manifestacije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker