Korona virus

NIZAK INTENZITET VIRUSA U POPULACIJI – EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA POVOLJNA

Od početka vakcinacije do 20.06.2021. do kraja dana u okrugu vakcinisano je ukupno 32883 lica, od kojih je 30623  lica primilo dve doze vakcine (dato je 63506 doza vakcina). U odnosu na broj punoletnih gradjana u okruguobuhvat vakcinacijom sa jednom dozom je  46,5% stanovništva, sa dve doze 43,3%. Najviši obuhvat registrovan je u Pirotu 48,8%, potom u Dimitrovgradu 45,1%, pa u Beloj Palanci 44,4% i najniži u Babušnici 37,3%, što je još uvek nedovoljno. Za sticanje kolektivnog imuniteta vakcinacijom potrebno je obuhvatiti najmanje 70% gradjana.

kovid ambulanta u pirotu

U dane vikenda nisu registrovana  POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena lica sa područja okruga.

Danas je poslato 6 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju  „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava zaraznih bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 5846 osoba: u Pirotu 3399, Dimitrovgradu 779, Babušnici 617, Beloj Palanci 1051. Od početka epidemije do danas registrovana su 253 umrla lice sa područja okruga. U zadnjih devet dana preminulo je 1 lice u Opštoj bolnici Pirot.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 3 lica, a ukinuta  za 2 lica (potvrđeni i kontakti).

U dane vikenda u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je 54 pregleda, od kojih je 33 prvih i 21 kontrolni (61% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). U Opštoj bolnici Pirot leče se 2 bolesnika iz Pirota.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Babušnici i Pirotu procenjuje se kao POVOLJNA.

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker