Kultura

Nišvil opravdava epitet jednog od najboljih džez festivala

Treće veče Nišvil džez festivala najzapaženiji su bili nastupi saksofoniste Bila Evansa i benda Šakatak. Program je otvorio mladi akademski bend iz Poljske, a na glavnoj festivalskoj bini nastupili i bendovi iz Argentine, Srbije, Amerike i Britanije. nisvil333

Poljski bend Quindependence čine studenti džez akademije u Krakovu, svojim nastupom su pokazali su da su, iako mladi, opravdano dobili mesto na glavnoj bini festivala. Tango and Jazz Quartet iz Argentine publika je nagradila gromoglasnim aplauzom posle njihovog izvođena pesme Niška banja. Na niškoj Tvrđavi sinoć su nastupili i domaći sastavi Eyot & Friends i El Jazzyra.

nisvil312

Nišvil večeras zatvaraju Marko Marković Rubikons Bend. Oni će izvesti kombinaciju modernog džeza i tradicionalne balkanske muzike. Večeras nastupa i  najbolji soul vokal – britanska pevačica Joss Stone. Prvi pred publiku izlazi Milan Petrović Quartet, od 20:20 nastupa japanski sastav Yuichiro Tokuda’s Ralyzzdig, a posle njih holadski bend Yuri Honing Quartet i Remi Panossian trio iz Francuske.

Posle ponoći na Midnight Jazzdance stage-u nastupiće Safe-T, Valique i Master Flow VS Loptica.

Detaljan program možete pročitati na sajtu Nišvil džez festivala.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker