Kultura

Nišvil: “Ka novim koridorima”

Prve večeri Nišvil džez festivala nastupio je američki gitarista Al Di Meola. On je pokupio najveće ovacije pubilike, koja je ispratila ceo program uprkos hladnoći i kišnom vremenu. Nišvil je otvorio niški bend Naissblue, a nastupio je i kineski sastav Golden Buddha Jazz i bluz bend iz Bugarske. Ljubomiru Matijacu uručena je nagrada za životno delo. 

5_Al-di-meola-2

Ovogodišnji Nišvil džez festival otvoren je pod sloganom “Ka novim koridorima”. Prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića, prve večeri festival je posetilo oko 5000 ljudi, što je kaže dobar broj zbog loših vremenskih uslova.  Sinoć su u niškoj tvrđavi nastupili Naissblue i Belgrade Dixieland Orchestra iz Srbije, Cyrus Chestnut, Buster Williams, Lenny White Trio iz SAD-a, i poznati gitarista Al Di Meola.

5_Naisblue

Posetioci najveće džez žurke na Balkanu večeras će biti u prilici da čuju Biljanu Kristić i grupu Bistrik. Nastupiće i jedan od najboljih saksofonista, Soveto Kinč, a veče zatvara bugarski, Dirty Purchase.

5_golden-buddhaU Nišu se tradicionalno već 33 godine okupljaju izvođači, volonteri i posetioci iz Srbije i inostranstva tokom ovog značajnog festivala, koji Gardijan svrstava u deset najboljih u Evropi.

5_Dodela-nagrade

Detaljan program možete pogledati na zvaničnoj stranici Nišvil džez festivala.

Foto: Miloš Stojanović, Nišvil džez festival

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker