Gradska hronika

Nišlija na Suvoj planini pronašao izgubljeno jagnje u šumi. Nosio ga više od dva kilometra do prvog sela kako bi ga vratio vlasnicima

Nišlija Aleksandar Nocić, u bespuću Suve planine, gde je otišao po badnjak, pronašao je izgubljeno jagnje koje je, kako bi ga spasio od vukova ili šakala, nosio na rukama više od dva kilometra do prvog sela – Bancarevo, kako bi ga vratio vlasnicima i spasio od zveri koje bi ga sasvim sigurno rastrgle.

izgubljeno jagnje suva planina

Aleksandar je kako kaže, veliki ljubitelj prirode, posebno Suve planine gde ima i svoj “ranč”, odnosno brvnaru. Kako kaže za Pirotske vesti, na Suvu planinu se uputio kako bi obezbedio badnjak za Božić. -Igrom slučaja po badnjak sam morao u kasnim popodnevnim satima. Šetajući sa svojim psom – ženkom nemačkog ovčara u šumi sam primetio usamljeno jagnje, a pritom, nigde u blizini nismo sreli ni stado ovaca niti stočara. Jagnje sam prvo morao da sačuvam od psa, koji je što iz radoznalosti, što zbog činjenice da vrlo retko ima susrete sa ovcama, u jednom trenutku pokušao i da povredi jagnje, ali sam ga u tome sprečio. Jagnje je delovalo prilično izbezumljeno ako tako mogu da kažem, nije htelo da hoda pa sam morao da ga nosim na rukama oko dva kilometara do prvog sela Bancarevo. Tamo sam ga ostavio kod poznanika – deda Kodeta koji je, na osnovu markica koje je jagnje imalo na ušima, kazao da zna čije je i da će ga vratiti u svoje stado-kaže Aleksandar i dodaje da nije ni jednog trenutka imao dilemu da eventualno ostavi jagnje samo u šumi, jer je padao mrak, i sigurno bi ga zveri rastrgle.

suva planina
Prelepa Suva planina

foto – lična arhiva Aleksandra Nocića

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker