Sport

Nina Tošić: Pobedile smo, ali ovo je opomena za moje rukometašice da se u svakoj utakmici mora maksimalno igrati

Rukomet: Prva liga “Istok”-grupa B za žene

Pirot: SC Hala “Kej”, subota 18 časova.

ŽRK “Pirot” – ŽRU “Hajduk Veljko” 28:26 (14:11)

ŽRK “Pirot” : Sara Antić, Maša Načev, Mila Potić, Teodora Markov, Ivana Savić, Selena Tančić, Simona Tančić(K), Andrijana Jovanović, Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Iva Georgijev, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.

Rukometašice Pirota, kao što su i očekivali ljubitelji rukometa, zabeležile su još jednu pobedu u prvenstvu, ali, utisak je, bilo je dosta konfuzije u igri i da pristup utakmici nije bio na nivou koji se očekuje od lidera prvenstva. Ekipa “Hajduk Veljka”, nimalo naivna, s obzirom da u svojim redovima ima nekoliko izvrsnih rukometašica, pružila je snažan otpor, mada pobeda domaćih rukometašica ni jednog trenutka nije bila pod znakom pitanja. Dosta grešaka u igri rukometašica Pirota, promašenih penala i “zicera”. Sve to pružilo je šansu talentovanom golmanu gostiju da se istakne i bude proglašen igračem utakmice.

Nina Tošić, trener Pirota, naravno, zadovoljna je pobedom, ali je uputila i dosta reči kritike svojim rukometašicama koje nisu imale najbolji pristup utakmici.

“Jedna opominjuća utakmica za moje rukometašice. Malo smo potsecinili protivnika i nismo ispoštovali veći deo našeg dogovora. Uvek treba imati na umu da svaka ekipa protiv lidera na tabeli želi da pruži maksimum, i to su iračice Hajduk Veljka i učinile. Mi smo dosta grešile u dodavanjima, promašili smo više penala na ovoj utakmici nego u čitavom prvenstvu, a bilo je i dosta tehničkih grešaka. Ovo je opomena za moje rukometašice u pravo vreme, jer nas očekuje teška utakmica protiv “Naise”, a onda baraž. Nadam se da će izvući pouke iz ovog susreta i da se tako nešto neće ponoviti. Naravno, sve vereme smo bile dominantnije, njihov golman je imao pune ruke posla, odlično je branio, pa je i proglašen igračem utakmice”- izjavila je Tošićeva.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker