Lokalna samouprava

Nikolić:Izvesno da će Pirot dobiti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Sumirajući rezultate poslovanja u poslovnoj godini na izmaku, direktor JP “Vodovod i kanalizaija” Zoran Nikolić, gostujući u emisiji TV Pirot “Više od vesti”, kazao je da je ove godine uspešno rešen višedecenijski problem sa atmosferskim padavinama meštana Kozaračke ulice, za nove investicije izdvojeno je 53, a u održavanje sistema uloženo 22 miliona dinara. Direktor Nikolić kazao je da je izvesno i da će Pirot u narednom periodu dobiti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vrednosti čak 10 miliona evra.

-Preko sedam miliona dinara je uloženo u stavljanje novih pumpi, obezbeđeno i alternativno snabdevanje energijom istih. Kiše koje su bile su pokazale da smo, ako ne potpuno rešili, onda minimizirali problem koji su imali meštani ovog dela grada. Sada, zadnjih dana ove godine rešavaju se neki problemi sa vodosnabdevanjem ulice Ciklama, pri kraju su radovi na izgradnji vodovoda do sela Ponor-kazao je direktor Nikolić.

20151012_125756_resize

On je dodao i da je izvesna izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

-Prošlo je već godinu dana kako smo predsednik opštine i ja na jednom sastanku u ministarstvu potpisali predugovor. To znači da je izvesno da će biti, a ono što je najvažnije, obezbedili smo parcelu gde će se postrojenje graditi. Užice je imalo na raspolaganju 16 miliona evra, ali nisu obezbedili parcelu za postrojenje i izgubili su taj novac. Bilo je i kod nas problema sa obezbeđivanjem parcele, ali je to uspešno rečeno-kazao je Nikolić i dodaje da je reč o parceli kod nekadašnjeg ATP-a.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker