Lokalna samouprava

Nikolić: Do sada 3 km kanalizacije u Izvoru, do kraja godine još 1,5 km

JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot izgradilo je kanalizacijonu mrežu u selu Izvor u dužini od oko tri kilometra. Procenjuje se da preostaje još oko hiljadu petsto metara do kompletnog završetka radova u ovom selu. Trenutno se rade priključni vodovi kaže, direktor JP “Vodovod i kanalizacija”, Zoran Nikolić. On je apelovao na meštane da završe poslove oko priključaka jer će se ovaj deo glavne ulice uskoro asfaltirati pa kasnije neće biti moguće priključiti se na kanalizacionu mrežu.

“Do sada ovde imamo oko 80 priključaka, a narednih dana u selu nastavljamo da radimo na preostalih hiljadu i petsto metara kako bismo završili sve poslove u Izvoru. Prema našem planu do kraja godine najveći deo poslova bi trebalo da završimo. Možda neki sokak ostane za sledeću godinu, ali to su već periferni poslovi. Prema projektnoj dokumentaciji dužina celokupne mreže je oko 5 kilometara, ali verovatno ćemo neke sokake zaobići, ako ne bude zainteresovanih za priključenje” izjavio je Nikolić.

Direktor Nikolić je istakao da je “Vodovod” davno završio svoj deo posla od ulaska u selo do Doma kulture. Tu je urađena kanalizacija i kompletno je promenjena vodovodna mreža sa svim priključcima. Nikolić je istakao da je u ovom periodu urađena kanalizacija u Gnjilanu u dužini od 500 metara. Kada je reč o zameni vodovodne mreže završena je Njegoševa ulica i Ulica Đure Jakšića. U planu je da se zameni vodovodna mreža na Visočkom putu. Ukoliko Koridori Srbije daju saglasnost počeće radovi i u ovom delu grada, s obzirom da je u toku sanacija ovog regionalnog putnog pravca. Kao i prethodnih godina radiće se u selima. Ovog puta u planu je Sopot, Gnjilan i Staničenje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker