Politika

Nikola Selaković u Pirotu: U Pirotu rekonstruisane brojne škole, rekonstruiše se bolnica, traži strateški partner za Tigar AD

Član predsedništva Srpske napredne stranke, Nikola Selaković, posetio je danas Pirot i ocenio da samo sa Aleksandrom Vučićem na čelu države, kao jedinim pravim državnikom, i sa Vladom koju bude formirao, Srbija može da ima i mir i stabilnost i ekonomski rast. Selaković je ovom prilikom izneo niz pohvala na račun lokalne samouprave i rad gradonačelnika Vasića, uz ocenu da je Pirot napredovao zajedno sa Srbijom, da je realizovano dosta projekata iz oblasti infrastrukture: obnovljene su škole, energetski sanirana Bolnica, završena izgradnja auto-puta. Najavio je i rekonstrukciju železničke pruge Niš – Dimitrovgrad, kao i izgradnju gasovoda, Niš – bugarska granica, ali i još jaču podršku države našem gradu.

-Završili smo istorijski važan projekat – izgradnju Istočnog kraka Koridora 10 pa sada žila kucavica ovog dela Evrope prolazi kroz Pirot. Ima još mnogo projekata kojima ćemo se baviti, jedan od njih je rekonstrukcija pruge Niš-Pirot-Dimitrovgrad i dalje ka Sofiji. Jedan od veoma važnih projekata je i izgradnja gasovoda koji će spojiti Srbiju i Bugarsku, to je od ključnog značaja za dalji ekonomski razvoj i nove investicije. Piroćanci dobro znaju kako je kad se domaćinski upravlja budžetom, i zato su ovde potpuno rekonstruisane osnovne škole “Sveti Sava”, “Mladost”, “8. septembar”, početak rekonstrukcije Opšte bolnice što je od ključne važnosti za zdravlje ljudi koji žive u celom okrugu. Prva faza je završena, projektuje se druga faza, a u potpuno sređivanje i renoviranje Opšte bolnice u Pirotu biće uloženo  najmanje dve milijarde dinara. Ono što ostaje naš strateški zadatak jeste da idemo i na traženje i nadam se uspešno nalaženje strateškog partnera za Tigar AD koji će ojačati pirotsku privredu ali i, uveren sam, održati Slobodnu zonu Pirot na ubedljivo prvo mesto u Evropi, gde se već nalazi duži vremenski period-kazao je Selaković.

Selaković je istakao da je u teškim vremenima, neophodno na čelu države imati jakog lidera.

-U teškim vremenima važno je da imate na čelu države ozbiljne i jake lidere. Mi imamo takve lidere. Predsednik Vučić nije samo političar, on je ozbiljan državnik. Njegovim izborom 3. aprila na funkciju predsednika države, obezbeđujemo jaku i stabilnu vladu koja će u nestabilnim vremenima za Evropu i svet moći Srbiju da vodi na način da sačuva mir i stabilnost-kazao je Selaković.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker