Sport

Nikola Puača, novi šef stručnog štaba Radničkog

Novi šef stručnog štaba FK “Radnički” Pirot je Nikola Puača, nekadašnji trener mlađih kategorija Crvene Zvezde, OFK “Beograda” , Smedereva, saopšteno je novinarima na današnjoj konferenciji. Predsednik Kluba, Bratislav Ćirić, je rekao da je uprava uložila maksimalan napor kako bi se došlo do adekvatnog rešenja i dobre zamene prethodnom treneru, Dejanu Čelaru. Ćirić očekuje da će Puača uneti među igrače novu energiju i da već od nedelje počne osvajanje preko potrebnih bodova.

U prvom obraćanju pirotskim novinarima Puača je istakao da je veoma zadovoljan dolaskom u Pirot i da se iskreno nada dobroj saradnji po svim linijama u Klubu.

” Nadam se da ćemo zajedničkim naporima u Klubu ostvariti postavljene ciljeve. Za ovo kratko vreme sam pokušao da prikupim što više informacija. Sa nekoliko igrača sam imao prilike da sarađujem i treniram u prethodnom periodu, neke igrače znam sa terene, neke ne poznajem. Sigurno je da nam vreme nedostaje, ali ću se truditi iz dana u dan da stvaram pravu sliku o kvalitetima pojedinaca i same ekipe. Ovo je za mene veliki izazov i zahvalan sam ljudima koji su u meni prepoznali čoveka koji može da ispuni ciljeve. Moja karijera je bila dosta uspešna u radu sa mlađim kategorijama i sada je vreme da se potvrdim u seniorskom fudbalu. Imam mnogo ideja, ali znam da nije lako sve to sprovesti u delo. Znamo da osam ekipa ispada iz lige tako da je svaki bod važan i mi moramo da maksimalno odgovorno ulazimo u svaku utakmicu. Stručni štab ostaje na okupu, a postoji mogućnost da bude dopunjen još jednim članom, o tome ćemo kasnije. Ima razloga za optimizam i nadam se da će sigurno biti bolje”- rekao je Puača.

Pomoćni trener Radničkog, Milan Ćirić, kaže da će u utakmici sa FK “Žarkovo” pristup igri biti malo drugačiji nego što je to bilo u Kragujevcu gde se iz defanzive tražila šansa. Radničlki će igrati maksimalno agilno i da se pokaže prava igra tima krunisana golovima. Novi trener može da računa na sve igrače ovoj utakmici.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker