Sport

Nikola Puača, novi šef stručnog štaba Radničkog

Novi šef stručnog štaba FK “Radnički” Pirot je Nikola Puača, nekadašnji trener mlađih kategorija Crvene Zvezde, OFK “Beograda” , Smedereva, saopšteno je novinarima na današnjoj konferenciji. Predsednik Kluba, Bratislav Ćirić, je rekao da je uprava uložila maksimalan napor kako bi se došlo do adekvatnog rešenja i dobre zamene prethodnom treneru, Dejanu Čelaru. Ćirić očekuje da će Puača uneti među igrače novu energiju i da već od nedelje počne osvajanje preko potrebnih bodova.

U prvom obraćanju pirotskim novinarima Puača je istakao da je veoma zadovoljan dolaskom u Pirot i da se iskreno nada dobroj saradnji po svim linijama u Klubu.

” Nadam se da ćemo zajedničkim naporima u Klubu ostvariti postavljene ciljeve. Za ovo kratko vreme sam pokušao da prikupim što više informacija. Sa nekoliko igrača sam imao prilike da sarađujem i treniram u prethodnom periodu, neke igrače znam sa terene, neke ne poznajem. Sigurno je da nam vreme nedostaje, ali ću se truditi iz dana u dan da stvaram pravu sliku o kvalitetima pojedinaca i same ekipe. Ovo je za mene veliki izazov i zahvalan sam ljudima koji su u meni prepoznali čoveka koji može da ispuni ciljeve. Moja karijera je bila dosta uspešna u radu sa mlađim kategorijama i sada je vreme da se potvrdim u seniorskom fudbalu. Imam mnogo ideja, ali znam da nije lako sve to sprovesti u delo. Znamo da osam ekipa ispada iz lige tako da je svaki bod važan i mi moramo da maksimalno odgovorno ulazimo u svaku utakmicu. Stručni štab ostaje na okupu, a postoji mogućnost da bude dopunjen još jednim članom, o tome ćemo kasnije. Ima razloga za optimizam i nadam se da će sigurno biti bolje”- rekao je Puača.

Pomoćni trener Radničkog, Milan Ćirić, kaže da će u utakmici sa FK “Žarkovo” pristup igri biti malo drugačiji nego što je to bilo u Kragujevcu gde se iz defanzive tražila šansa. Radničlki će igrati maksimalno agilno i da se pokaže prava igra tima krunisana golovima. Novi trener može da računa na sve igrače ovoj utakmici.

Slične vesti

Back to top button