Obrazovanje

Nikola Pešić održao masterklas polaznicima škole klavira u Muzičkoj školi u Pirotu

Nekadašnji učenik, zatim profesor Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” Nikola Pešić, sada profesor klavira na veoma cenjenoj školi u Švajcarskoj, održao je danas masterklas za mlade i talentovane polaznike pirotske Muzičke škole.

Pešić je kazao da mu je izuzetno drago što je posle osam godina ponovo u zgradi Muzičke škole a đacima je  tokom masterklasa “Flajing fingers (Leteći prsti)” predstavio inovativan pristup, tačnije metodu najpoznatije švajcarske klavirske škole.

-Polaznici će imati oko trideset minuta vremena sa mnom. Jako je značajno da učenici mogu da se upoznaju sa različitim stilovima muzike. Ovo je potpuno nov princip rada, u Švajcarskoj ne postoje ispiti, nema pritiska i stresa za učenike. Jako je bitno da se učenicima omogući da muziku ne dožive kao vežbanje za ispit, već da vežbaju za sebe i da napreduju-kazao je Pešić koji trenutno radi na svojoj autorskoj muzici.

Direktorka škole Marija Mijalković iskazala je ogromno zadovoljstvo činjenicom da je najpre bivši đak, pa nastavnik klavira ove škole, došao da održi masterklas aktuelnim polaznicima.

-Počastvovani smo njegovim gestom i želim da mu izrazim ogromnu zahvalnost, posebno jer će učenici moći nešto novo da nauče od pravog stručnjaka-kaže Mijalkovićeva.

Bojana Pejčić, učenica trećeg razreda Muzičke škole kazala je da joj ovaj masterklas mnogo znači.

-Ja sam svirala klasinčnu muziku, a ovo je nešto potpuno novo, naučila sam da sviram sa pratnjom i kako tempo da određujem-kaže Bojana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker