Ljudi velikog srca

Nikola Đurđić i Manuel Stojanović pomažu Luki

Srpski fudbalski internacionalac Nikola Đurđić i bivši fudbaler i učesnik rijaliti programa Manuel Stojanović, odlučili su da se uključe u veliku humanitarnu akciju pomoći mladom teško obolelom Piroćancu Luki Liliću, koji od rođenja boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize.

_DSC3335_resize

Kako je Pirotskim vestima kazao Stojanović,  čim su čuli za situaciju u kojoj se nalazi njihov teško oboleli sugrađanin, rešili su da mu pomognu, onoliko koliko je to u njihovoj moći.

-Porodici Lilić je za kupovinu specijalnih kolica neophodno 250.000 dinara, i mi smo rešili da im pomognemo da taj novac sakupe što je pre moguće. Uplatili smo novac na račun i nadamo se da će taj naš gest probuditi humanost u ljudima i pomoći porodici Lilić da svom Luki što je pre moguće kupi specijalna kolica koja će mu u mnogome poboljšati kvalitet života, s obzirom da praktično, zbog činjenice da nema ova kolica, život provodi u četiri zida-kaže Stojanović, koji iz razumljivih razloga nije želeo da precizira koliku sumu su on i Đurđić uplatili porodici Lilić iz Pirota uz konstataciju da je to svojevrstan apel humanim ljudima da pomognu Luki Liliću, ali i drugima kojima je pomoć neophodna.

-Posebno mi je drago što su se u celu akciju uključili i “Pirgosi”, navijači “Radničkog”, kluba u kome smo i ja i Nikola Đurđić ponikli-zaključuje Stojanović.

Sutra će na Gradskom kupalištu u organizaciji Međunarodne policijske asocijacije -IPA regije Pirot sa početkom u 9 sati biti održana humanitarna manifestacija “Kuvamo za Luku”, a već 29. aprila sa početkom u 21 sat u Klubu Doma kulture biće održan veliki humanitarni koncert. Cilj obe manifestacije je pomoć porodici Lilić.

tekst i foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker