Sport

Nikola Đonlić: Očekuje nas teško gostovanje protiv Dinamika, ali smo spremni da pobedimo

Sutra, u sobotu 23. januara, košarkaši Pirota sastaju se sa ekipom “Dinamik” u Beogradu. Izlišno je potencirati koliko je ova utakmica važna, s obzirom da svaka naredna nema ništa manji značaj. Posle izuzetno dobre partije i fenomenalne igre naših košarkaša u Pirotu, protiv “Metalca” iz Valjeva, očekuju se  dva nova boda i “repriza” igre, htenja i želje da se trijumfuje. Doduše, Piroćanci odlaze u Beograd bez, najboljeg centra u ligi, Mladena Pantića.

Jedan od najboljih pirotskih košarkaša, Nikola Đonlić, kaže da se i ove nedelje dobro radilo, ali da će utakmica u Beogradu biti , bez sumnje, veoma teška.

“Očekuje nas teško gostovanje u Beogradu protiv Dinamika. Reč je o dobroj ekipi koja ima spoj mladosti i iskustva sa nekoliko odličnih pojedinaca i veoma dobrih šutera poput Slovenca Gregora Glasa koji je jak u prodoru i šutira veoma dobro za tri poena. Imaju odličnog centra i Miroslava Pašajlića na mestu pleja koji je došao iz Metalca. Mi ćemo pokušati da ispoštujemo dogovor sa treninga i da pokušamo da ih iznenadimo i, zašto da ne, uzmemo dva boda. Važno je da svih 40 minuta igramo precizno u napadu i čvrsto u odbrani. Ako tako bude, mislim da imamo jako dobru šansu da pobedimo”.

Trener košarkaša Pirota, Filip Socek, ostaje pri svom ranijem stavu i kaže nema velike filozofije, trening, utakmica, trening i maksimalan pristup igri.

“Trenutno sva koncentracija i fokus su na sutrašnjem duelu sa Dinamikom u Beogradu. Jedna u nizu bitnih utakmica. Rekao sam, nama je svaka utakmica kao finale. Pobeda protiv Metalca dala je novu energiju i moji momci su dosta dobro trenirali. Mučimo se sa povredama, nećemo biti kompletni protiv veoma neugodnog protivnika. To će biti fizički veoma zahtevna utakmica, a na nama je da se pripremimo i dobro odgovorimo. Mladen Pantić, nažalost, neće moći da igra sutra, Đorđević je pod znakom pitanja, Vraneš ima neku manju povredu, Sanel takođe problem sa šakom, ali nema kukanja. Znamo šta nam je činiti i idemo spremni i odlučni na meč u Beogradu”- izjavio je Socek.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker