Lokalna samouprava

Ni u drugom pokušaju odborničke grupa “Pirot protiv nasilja” nije bilo dovoljno odbornika za početak sednice

Još jedno okupljanje odborničke grupe “Pirot protiv nasilja” završeno je bezuspešno. Sednicu su, kako kažu, zakazali na osnovu člana 55 st. 4 Poslovnika Skupštine grada Pirota, kao odloženu sednicu prethodnog okupljanja, iako, prema rečima sekretara Skupštine, Irene Kostić, zbog nedostatka kvoruma ni tadašnja sednica nije mogla da počne, pa samim tim ni da se odloži za naredni termin.

I na ovom okupljanju odbornička grupa “Pirot protiv nasilja” došla je sa transparentima i porukama koje su upućene predstavnicima vladajuće većine. U Skupštini grada Pirota bili su i narodni poslanici Jelena Milošević i Srđan Milivojević  koji, kako kažu, zastupaju interese pirotske opozicije u Skupštini Srbije u skladu sa obećanjima koja su dali na završnoj predizbornoj konvenciji.

Milivojević je istakao da po Zakonu o loklanoj samoupravi kao narodni poslanik može  učestvovati u radu lokalne samouprave i najavio da će doći i u sredu, 3.aprila kada je zakazana redovna sednica Skupštine grada.

On je najavio da će u narednom periodu  pored zalaganja za besplatne udžbenike  predložiti čitav niz mera  za unapredjenje života u Pirotu kao i suprotsavljanje  štetnim predlozima i rasvetljavanju afera.

O besplatnim udžbenicima govorila je i narodna poslanica Jelena Milošević kao i odbornici Žarko Todorović, Tomica Ćirić i Čedica Džunić.

Odbornička grupa “Pirot protiv nasilja” najvljuje naredno okupljanje za sredu 3. aprila, kada je zakazana i redovna sednica Skupštine grada.  Prema rečima odbornika  Tomice Ćirića, besplatni  udžbenici će biti tema koju će predložiti kao dopunu dnevnog reda, jer se nije našla među  tačkama koje su predložene za razmatranje.

Sa druge strane, u izjavi za Pirotske vesti, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, rekao je da vladajuća većina  ne beži  ni od jedne teme, pa ni od tema koje kandiduje opozicija ali o tome može da se raspravlja samo na legalnim i legitimnim  Skupštinama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker