Kultura

“Ni na tam ni na ovam” – skečevi na pirotskom govoru

Mladi pirotski talentovani glumci i youtuberi Danica Stanković i Nenad Milošević počeli su sa snimanjem serijala skečeva na pirotskom dijalektu koji za cilj imaju da se prikaže običan bračni par iz Pirota u svakodnevnim životnim situacijama, mukama i problemima, ali koji se uprkos svemu ipak vole.

Nenad Milošević već je poznat široj javnosti po parodijama na Jelenu Karleušu, dok je Danica Stanković mlada i veoma perspektivna glumica Narodnog pozorišta Pirot koja je nedavno diplomirala na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.


-Želimo da prikažemo običan bračni par u svakodnevnim životnim situacijama – Slavicu i Slavka, Piroćance sa svim mukama i problemima. Iako se iskreno vole, često dolazi do nesporazuma i rasprava. Scenario i režiju radimo sami. Inspiraciju nalazimo u porodici, prijateljima, komšijama. Imamo veliku podršku pijatelja, koji nam pomažu u pripremama oko snimanja, a za montažu je zadužen Aleksandar Mijalković-kaže Milošević i dodaje:


-Odlučili smo da ovo radimo na pirotskom dijalektu. To je jedan od najstarijih I najlepših sprskih govora. Veoma bogat, funkcionalan, zanimljiv. Ima svoju dušu I specificnost. Treba da ga govorimo sa uživanjem i bez stida jer je to naš identitet. Ovo radimo sa velikom strašću i ljubavi prema Pirotu i Piroćancima-kažu ovi mladi i talentovani naši sugrađani.
Skečevi će biti snimljeni u ukupno osam epizoda koje će biti emitovane na Youtube-u, kao i na portalu pirotskevesti.rs.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker