Gradska hronika

Nezadovoljni komasacijom

Na komasacionom području Izvor i Berilovac pojedini vlasnici imanja iskazali su svoje nezadovoljstvo tokom procesa komunikacije. Reč je o 32 gazdinstva, koja tvrde da su nakon komasacije dobili neuporedivo lošije zemljište što je, kako kažu, ugrozilo njihovu egzistenciju. Oni su se žalili i evropskom komesaru za poljoprivredu a o svojim problemima obavestili i nadležne državne organe. Pomoćnik gradonačelnika zadužen za poljoprivredu Goran Popović kazao je da ne stoje optužbe da je rad komisije za komasaciju nepošten jer je u ceo proces aktivno uključeno i Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za poljoprivredno zemljište, čiji stručnjaci stalno dolaze i kontorlišu rad naše komisije za komasaciju. Da ima bilo kakvih problema mi ne bi ni dobili 

-Sve ovo predugo traje, sve je ovo preteško za naše porodice kojima je na neki način ugrožena i egzistencija. Mi koji smo ostali bez parcela sa vodom ove godine smo, zbog vremenskih prilika, potpuno u gubitku jer ništa ne možete da proizvedete bez vode-kazala je Jelica Pejčić, jedna od nezadovoljnih vlasnika parcela.

Pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Goran Popović kazao je da vlasnici parcela koji nisu zadovoljni po dobijanju konačnih rešenja mogu da se žale Ministarstvu poljoprivrede, a nakon rešenja Ministarstva, naša komisija za komasaciju moraće da postpupi u skladu sa tim rešenjima.

-Dobili smo od Ministarstva poljoprivrede pet miliona dinara za završetak svih poslova na investicionom ulaganju na komasacionom području Izvor-Berilovac. Ukupan iznos investicije je sedam miliona dinara jer i grad Pirot učestvuje sa dva miliona-kazao je Popović.

video: TVPirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker