Sport

Neslavan vikend za pirotske “zonaše”

U 25. kolu Fudbalske lige zona “Istok” pirotski klubovi nisu postigli željene rezultate. Jedinstvo je poraženo na gostujućem terenu od BSK Bogovine sa 4:2, a Zvezda iz Blata, mada je pružila čvrst otpor, ipak je doživela minimalan poraz, takođe kao gost, od ekipe OFK Knjaz iz Trgovišta izgubivši sa 1:0. Sve oči bile su uprte u Tanaska Rajića ovog vikenda, s obzirom da bi pobeda u komšijskom derbiju, nad ekipom Rajko Mitić iz Bele Palanke, ostavila sa više šansi “Tobdžije” u borbi za najviši plasman. Rezultat od 0:0 znatno je umanjio izglede pirotskog tima da se plasira u viši rang takmičenja, pet kola pre kraja prvenstva.

Neočekivano, s obzirom na odličnu formu i kvalitet koji su tokom ove sezone pokazali fudbaleri Tanaska Rajića, u veoma važnoj utakmici “Tobdžije” su na svom terenu ostale bez dva dragocena boda u borbi za prvo mesto. Bojan Panajotović, trener Tanaska Rajića, kaže da je plaćen danak porazu koji su njegovi fudbaleri doživeli prošlog vikenda u susretu sa Dunavom, direktnim konkurentom za prvo mesto, koji sada ima 63 boda, 5 više od Tanaska Rajića.

“Nismo uspeli da se oporavimo od tog poraza. Mnogi od fudbalera, zbog obaveza na poslu, nisu bili u prilici da redovno treniraju i da se psihički, pre svega, pripreme za važan susret sa Palančanima. Nismo bili na sto posto, ni blizu naše standardne igre. Međutim, šta je tu je, šanse su nam sada znatno smanjene da bismo osvojili vrh tabele. Do kraja imamo još pet kola, daćemo sve od sebe da osvojimo svih 15 bodova i sportski završimo ovu sezonu” – izjavio je Panajotović.

Bilo kako, treba istaći da je ovo još jedna uspešna sezona u istoriji Tanaska Rajića, a najverovatnije će biti i najuspešnija. Do kraja ima još pet utakmica i ne treba prerano donositi zaključke, šanse “Tobdžija” jesu smanjene, ali u sportu je sve moguće i kraj će reći svoje.

Ilustracije sa utakmice Tanasko Rajić – Rajko Mitić

Foto: Ilija Pejčić Lika 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker